НАШ УЧЕНИК ДОБИО НАЈПРЕСТИЖНИЈИ КЕМБРИЏ СЕРТИФИКАТ

НАШ УЧЕНИК ДОБИО НАЈПРЕСТИЖНИЈИ КЕМБРИЏ СЕРТИФИКАТ

Ученик специјализованог математичког одељења Виктор Миливојевић, сада већ ученик четвртог разреда, почетак лета искористио је како би полагао C2 Proficiency Кембриџ испит највишег знања енглеског језика. Виктор је 21. и 22. jуна (под окриљем Британског савета у Београду)  успешно положио тест који се састоји из 4 дела (Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking) и показао да је његово знање енглеског језика достојно C2 нивоа, нивоа највишег знања.

,,Иако је то велики успех, делом је био и очекиван након дужег периода припремања и рада.”

Сертификат за C2 Proficiency, раније познат као Cambridge English: Proficiency (CPE) који стичу кандидати након успешног полагања C2 Proficiency испита је најпрестижнији међу свим Кембриџ сертификатима, јер показује да је особа стекла знања енглеског на C2 нивоу. Положен C2 Proficiency Кембриџ испит је доказ да је ниво знања енглеског језика који кандидат поседује практично изједначен по квалитету са знањем које поседује образовано лице којем је енглески матерњи језик. Сертификат издаје језичко одељење Универзитета у Кембриџу, а његова важност је неограничена.

Виктор истиче да је посебно важна препорука професорке енглеског језика Јелене Новитовић која га је и охрабрила да се пријави и полаже овај тест.

,,Задовољан сам својим успехом, а верујем да би уз довољно рада и други приликом оваквих полагања могли да покушају и да добију сертификат који је показатељ виших нивоа знања.”

Миња Миловановић

August 26, 2020 / Вести

Поделите овај чланак

Коментари

Нема коментара.

Оставите коментар

Ваша имејл адреса неће бити објављена јавно. Обавезна поља су означена са *

НАШ УЧЕНИК ДОБИО НАЈПРЕСТИЖНИЈИ КЕМБРИЏ СЕРТИФИКАТ