ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЗЕЛЕНЕ КУПОВИНЕ

У петак, 30.9.2022. године, у оквиру географске секције, у библиотеци школе је промовисана идеја циркуларне економије, као модела уштеде и смањења отпада. Ученицима су у овом пројекту помагали наставници Гимназије Краљево мр Слободан Стевановић и др Миладин Отовић. Активности је посетило и у њима учествовало око стотину ученика Гимназије.

Дан је започео презентацијом „КОМПОСТИРАЊЕ ОТПАДА ИЗ ДОМАЋИНСТВА“ са демонстрацијом уређења личне компостаре коју су нам приредили Оливера Раденковић I9 и Михајло Радивојевић I9.

Након тога организоване су радионице: Израда свеске и блокова за цртање од рециклираног папира, водитељ: Дариа Дебељак II10; „Прављење мини скулптура и декорација од рециклираног папира и новина папир маше техником“: водитељ Мина Томовић I2; „Израда практичних предмета од лименки и пет амбалаже“: водитељ Богдана Јовановић II10; „Израду мозаика од органског и отпадног материјала“ уз подршку наставника ликовне културе др Миладина Отовића приказали су:  Мина Маркићевић IV7, Теодора Милошевић IV7, Кристина Савић IV7, Јелена Марић IV10, Нина Арсић IV10, Ивана Јовановић IV5, Теодора Луковић IV5, Валентина Дамљановић IV5, Наталија Павловић IV5; „Израда јелки, мирисних марамица, наруквица од вунице и практичних предмета од природних материјала“, водитељи: Кристина Миљковић II10, Милица Мартаћ II10, Богдан Миленковић II10, Лана Јевтић II10.

Активности су завршене презентацијом  „У КУПОВИНУ СА КЕСОМ ИЛИ ЦЕГЕРОМ“ коју је водила Марија Бисенић  II7, а која нам је помогла да боље разумемо штетност пластичног отпада по окружење, као и последице присуства  микропластике у нама и по наше здравље.

Слободан Стевановић

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЗЕЛЕНЕ КУПОВИНЕ