Пројекат Erasmus+

Гимназија Краљево у Ерасмус +  КА 229 пројекту

Гимназија Краљево постала је учесница Еразмус + пројекта, чија је тема  ,,Sustainabilty-Europe’s Future“ (Одрживост-Европска будућност). Реализација пројекта је започета 1. септембра 2019. године, трајаће 24 месеца тако да се завршава  31. августа 2021. године.

Циљ пројекта пре свега је подизање нивоа свести у вези са проблемима глобалног загревања, других еколошких проблема и поштовање Париског споразума из 2015. године. Желимо да покажемо да се европске школе могу интензивније и ангажованије бавити овим проблемом, нарочито кроз међународну сарадњу, која ће школама дати додатну снагу. Заједничким радом на међународном нивоу  можемо покушати да решимо ове проблеме. Координатор пројекта је Немачка, а учеснице су,  поред наше школе из Краљева и партнерске  школе из Летоније, Шпаније и Португалије. Пројекат је замишљен тако да се кроз различита путовања оствари сарадња ученика и наставника на међународном нивоу и шири идеја о заштити животне околине кроз одрживи развој, било да је реч о чишћењу плаже у Мадеири, јавним градским окупљањима у Летонији, управљању отпадом у Србији и стварању одрживих производа или стилу живота у Немачкој. Наши ученици ће са ученицима из осталих земаља размењивати искуства и идеје везане за тему, учествовати на радионицама у споменутим земљама, а у слободно време имаће прилику да упознају културу и начин живота одређене земље као и њене знаменитости.

Циљ пројекта је да 31.8.2021. године не означи његов крај, већ да се споменуте активности и залагања даље шире на глобалном нивоу  кроз различите акције, окупљања у циљу заштите животне средине и неговања сарадње на европском нивоу.

Све активности у вези са пројектом можете пратити на сајту Гимназије Краљево.

Чланови тима Erasmus + пројекта „Sustainabilty-Europe’s Future“

 

Извештај о првој мобилности са ученицима – новембар 2019.

Извештај из Немачке – искуства ученика

Пројекат Erasmus+